ESKİŞEHİR / SİVRİHİSAR - Hasan Karacalar İlkokulu

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi

Hayaller Gerçek Olsun Projesi

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuzda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla değerli velilerimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla Ramazan kolileri hazırlanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Mrt

okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programı yapıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin  deprem anında nasıl davranmalarını ve ne gibi önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta “çök,kapan,tutun”  uygulaması gerçekleştirildi.  Sonra da “Okul Tahliye Planı”doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı.  Toplanma alanlarında bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

VELİ SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ

Ağu

Yaz okulu sınıfta farklı nedenlerle pasif kalabilen çocuklarımızın tüm yanları ve yaratıcılıklarıyla aktifleşerek kendilerini daha iyi tanıyabildikleri ve gerçekleştirebildikleri eğlence ve oyun ağırlıklı bir kurstur.

Ağu

SİVRİHİSAR'DA BİR İLK!

Öğrenci mutluluğu ve güvenliği ön planda tutulan okulumuzda oluşabilecek tüm yaralanmalrı önleyebilmek adına okulumuz anasınıfı da dahil tüm kapıların kolları yenilendi ve tüm sınıf kapılarına kapı güvenlik sistemi takıldı.